12.8.07

Why? (Mainly in Finnish)

I haven't done one of these memes before, but when Omuli posted one about scrapbooking I had to do it :) One of the questions is why do I scrap and I think it deserves to be addressed in English, too. I scrap because all my life I've been told that I can't do anything creative, like draw or paint. But I can! I can combine paper and cardstock and feel good about it! Also, I don't want my DD to end up with a bunch of photos that have no stories to go with them. And I don't want to forget the stories either.

1. Kopioi alla olevat kysymykset omaan blogiisi ja vastaa niihin.
2. Jätä viesti kommenttilootaan niin käyn lukemassa vastauksesi.

Okei? Okei.

1. Kuinka kauan olet skräpännyt? Vuodesta 2002 (mitä on vaikea uskoa, kun näkee kuinka vähän valmista saan aikaan…) Mie en muuten skräppää, vaan skrappaan tai teen sivuja.
2. Mistä sait innostuksen skräppäämiseen? Olin yhdellä jenkkien kotiäitilistalla ja sieltä se lähti.
3. Miksi skräppäät? Ensinnäkin siksi, että mulle on aina sanottu, että en osaa tehdä mitään luovaa käsilläni, en piirtää, en maalata, en ommella. Ähäkutti, osaan kiinnittää paperia kartonkiin! Toiseksi siksi, että en halua että lapseni pyörittelee käsissään valokuvia tuntemattomista ihmisistä kun selvittelee kuolinpesääni. Ja kolmanneksi siksi, etten halua unohtaa tiettyjä tarinoita.
4. Paperi vai digi? Paperi. Vain paperi.
5. Onko sinulla skräppäysidolia? Ei varsinaista, enemmän ehkä sellaisia joiden töitä katselen ja ihailen, mutta en halua jäljitellä. Ali Edwards menee tuolle listalle.
6. Luettele viisi ehdotonta suosikkityökaluasi tai -tarvikettasi? Bazzil Basics -kartongit, Basic Grey-paperit, musta ohut tussi, nauhat ja haaraniitit.
7. Mikä on suosikkipaperimerkkisi/-valmistaja/-suunnittelija? Basic Grey.
8. Mistä lähdet liikkeelle sivun teossa? Tarinasta. Mulle tää koko juttu on tarinasta, ja kuvat joko osuu siihen tai ei, olen tehnyt myös sivuja ilman kuvia.
9. Kuvaile tyyliäsi: Yksinkertainen. Joskus joillekin liian yksinkertainen (löysin kerran netistä kommentin jossa sivuani ei oikein arvostettu, kun siinä oli vain kolme elementtiä :) ).
10. Tunnetko “livenä” ketään toista skräppääjää? Tunnen! Terveisiä Näprääjille!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tosi kiva kun vastailit mun kyssäreihin! Meillä taitaa olla aika samat syyt skräppäämiseen, muakin ärsyttää ajatus, että lapset kattelis kuvia eikä niillä olisi hajuakaan mistä niissä on kysymys tai ketä tyyppejä kuvissa on. Toisaalta mun sivut on myös rakkaudentunnustus mun lapsille, toivon ettei niille ole koskaan epäselvää onko niitä rakastettu... (Menipäs syvälliseksi...)